Επικοινωνία

Δ/νση: Σωκράτους 24, 151 27 Μελίσσια -- Τηλέφωνο: 2108048669 -- e-mail: mail@4dim-meliss.att.sch.gr

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Ποτέ δεν είναι αργά ήταν ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που παρουσίασαν  τα τρομερά παιδιά της ΣΤ` τάξεως. Η γνωστή χριστουγεννιάτικη ιστορία  του Ντίκενς, «ανέβηκε» στη σκηνή της  φιλόξενης αίθουσας των πολλαπλών  χρήσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου  Μελισσίων, την Τετάρτη 31.01.2018.

Αναμφισβήτητα ο Σκρούτζ, είναι πάντα ο πρωταγωνιστής των Χριστουγέννων. Δύστροπος, μισάνθρωπος και πάντα μοναχικός. Ώσπου, κάποια Χριστούγεννα, παίρνει το μάθημά του και γίνεται ο καλύτερος άνθρωπος, μαθαίνοντας το νόημα της αγάπης και της προσφοράς.
Επίκαιρο όσο ποτέ  το μήνυμα  του έργου. Ένας υπέροχος ύμνος  στην αγάπη, την προσφορά και τη φιλανθρωπία. Μην ξεχνάτε, παιδιά μου, πως η αγάπη είναι το κέντρο της ύπαρξής μας. Η σταθερά μας στο χώρο και το χρόνο και η κινητήριος δύναμη για τη δημιουργία, την τέχνη και την ίδια τη ζωή. Θεραπεύει και ανασταίνει και στις  δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι μας. Είναι η ασπίδα και η πιο ισχυρή μας απάντηση, ακόμη και στην πιο μεγάλη έλλειψη.
Αρκετή ώρα πριν την παράσταση κατέφθασαν οι μαθητές  έμπλεοι   ενθουσιασμού. Ομολογώ πως τέτοια  σπουδή,  δεν παρατηρείται … κατά την  έναρξη των μαθημάτων. Ακολούθησαν οι γονείς , οι παππούδες και οι γιαγιάδες ένθεν κακείθεν, που με ανυπομονησία  περίμεναν την έναρξη της παράστασης.
Το έναυσμα έδωσαν οι ακατάβλητες δασκάλες τους, Λίζα Δημητρίου και Ηλιοπούλου Μαρία. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ερμήνευσαν άψογα τους ρόλους που τους είχαν ανατεθεί. Θύελλα χειροκροτημάτων  κάλυψε το τέλος της  παράστασης, επιβραβεύοντας, έτσι, τις προσπάθειες των παιδιών.
Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές μας, καθώς και στις άξιες δασκάλες τους για την  εξαιρετική παράσταση. Συγχαρητήρια, επίσης, και στην  ακούραστη συνάδελφο, Λαμπρέτσα  Δήμητρα, για την επιτυχημένη εικαστική της παρέμβαση.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ